Schoutenstraat 6 - 3512 GB Utrecht - tel. 030 231 69 34 - info@droomvanutrecht.nl
Aanbiedingen
Van de Droom van Utrecht

Momenteel is er een vacature voor 12 uur beschikbaar

kado tip Utrechts Bier & Wijn

NIEUW ROOK AROMA Geeft bbc smaak aan je gerechten. ideaal voor vleesvervangende gerechten

THEE VAN DE MAAND CEYLON CHAI € 4.99 voor € 3.99

Don't waste fruit en groenten Jams en chutney's met een twist € 4.49

Wij verzorgen graag op originele manier Uw kadootjes en pakketjes!

Thee

Thee

Losse thee

Ons enorme aanbod van wel 120 soorten losse thee maakt de keus er niet makkelijker op.
Graag laten we U in de winkel kennismaken met bestaande en nieuwe variaties. Zoals onze seizoentheeën of de thee van de maand, maar ook met een heerlijk zachte Darjeeling of een biologische rooibos. Onze thee is afkomstig van onder andere een Duitse importeur en van hoogwaardige kwaliteit. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke aroma´s, echt fruit, specerijen en kruiden. Voor onze heerlijke Earl Grey maken veel klanten een speciale reis naar Utrecht en onze huisthee `De Droom van Utrecht` is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens een origineel kadootje!  U bent welkom om lekker te komen snuffelen en kennis te maken met ons enorme aanbod! Wij helpen U graag met het maken van een keuze.

Altijd is er een heel speciaal tijdelijk assortiment van momenteel wat frissere theesoorten, zoals Spring Garden, Rooibos Lemon Ginger, Cool Ginger, Strawberry Mint, Domtorenthee en Utrechts Fruittuintje.

Nieuw zijn de soorten Sweet Surrender, Gember Citroen, Limoen Gember, Roos-Rozemarijn rooibos,  Rooibos Orange Chai en Diamond Oolong.

Groene thee

De laatste jaren heeft groene thee een enorme vlucht genomen en vele liefhebbers gekregen door de zuivere smaak, het lage gehalte aan looizuur en theïne. Bovendien heeft groene thee een gunstige invloed op de spijsvertering, een zuiverende werking  en een hoog gehalte aan antioxidanten. De smaak is erg verfijnd en deze thee kan makkelijk de gehele dag gedronken worden. Ook hierin veel keuze in zoals de bekende Sencha,  de Gunpowder en Japanse Bancha. Ook zijn er natuurlijk groene theesoorten met smaaktoevoegingen, zoals jasmijn, mango, lemon Grass en Marokkaanse mint.

Voor groene thee adviseren wij het water goed door te koken, dan even af te laten koelen tot een graad of 80, dan pas opschenken en maximaal 3 minuten laten trekken. Als dit gebruiksadvies niet wordt opgevolgd is de kans groot dat de thee bitter gaat smaken.

MATCHA

Japanse Matcha is een echte energie booster. Eén kopje Matcha staat gelijk aan het drinken van wel 10 kopjes normale groene thee.  Matcha is een fijngemalen poeder van pure groene thee, volledig onbewerkt, dat nog alle essentiële voedingsstoffen en antioxidanten uit de groene blaadjes bevat. De blaadjes worden niet verhit of overmatig bewerkt in het productieproces, waardoor niets van alle rijkdom uit de groene thee verloren gaat. De Matcha planten worden een paar weken voordat ze geplukt gaan worden overspannen met doeken en in de schaduw gezet. De theeplant gaat dan extra veel chlorofyl (bladgroen) aanmaken en dit geeft de Matcha de mooie gifgroene kleur.

Wist je dat Matcha al eeuwenlang wordt gedronken door boeddhistische monniken? Het houdt ze scherp tijdens het mediteren. Daarnaast claimt men dat je er kalm van wordt en dat het drinken van Matcha het helpt om mindfull door het leven te gaan. Ook is matcha een prima drank ter ondersteuning van verantwoord gewicht en helpt bij het afvallen als vetverbrander. De bereiding ervan is in een mooi ritueel op zich! Je gebruikt een whisk (bamboeklopper) om vanuit de losse pols een mooi schuimig mengsel te maken in de matcha bowl (chawan). Alle benodigdheden voor het maken vind U bij ons.

Traditiegetrouw wordt Matcha-thee als volgt gezet:

1. Water (liefst mineraalarm bronwater) koken.
2. Kokend water laten afkoelen tot 80°C.
3. Doe een opgebolde lepel Matcha met de bamboe spoon (1 gr of 1/2 theelepel) in de chawan (bowl).
4. Voeg ca. 80 ml water toe.
5. Klop de thee gedurende 15 seconden met een bamboe garde (bamboo- scoop) zachtjes op tot een schuimige vloeistof. De theekom wordt nooit tot de rand gevuld, maar maximaal tot 2 vingers onder de rand. Tijdens het opschuimen van de groene thee kan je al genieten van het langzaam opstijgende aroma. Drink bewust genietend je Matcha-thee. Matcha smaak is aangenaam, zacht en tegelijk intensief en sterk aromatisch.

Verder uitstekend geschikt voor het maken van smoothies en in de winkel hebben we een kookboek voor het opdoen van nog veel meer toepassingen zoals het maken van matcha latte.

MATE

Argentijnse mate , de energie drank van Zuid Amerika, is in vele soorten bij ons verkrijgbaar. Ook de bijbehorende calabas en de bombilla vind U in onze winkel evenals de Dulce de Leche. De merken die we verkopen zijn La Merced, Federico ( Paraguay), Pajarito Organica (Paraguay), Jerovia Organico (Paraguay) en de Rosamonte in diverse variaties (Argentina). Van de kilo verpakken Rosamonte classic hebben we een hele mooie aanbieding, 3 kilopakken  voor € 25.-

THEEBUILTJES

Van alle grote merken verkopen wij de theebuiltjes. Zo vind U bij ons het complete PUKKA, TWININGS, YOGI en DILMAH assortiment. Ook van NATURAL TEMPTATIONS leuke kadodoosjes.

Van Jacob Hooy momenteel 2 dozen rooibos theesakkies in de aanbieding voor € 10,99 normaal € 6.79 per stuk