Schoutenstraat 6 - 3512 GB Utrecht - tel. 030 231 69 34 - info@droomvanutrecht.nl
Aanbiedingen
Van de Droom van Utrecht

Don't waste fruit en groenten Jams en chutney's met een twist € 4.49

Wij verzorgen graag op originele manier Uw kadootjes en pakketjes!

ROOK AROMA Geeft bbc smaak aan je gerechten. ideaal voor vleesvervangende gerechten

THEE VAN DE MAAND PINA COLADA € 2.99

Zomerthee. Melange van zwarte mangothee met bosvruchten 100 gram € 4.99

Lekkerste drop ooit, verslavend lekker..........€ 2,99

Abraham Mostert

anti-mot

ANTI-MOT 100% NATURAL

 

BESCHERMT TEGEN MOTTEN

ACTIEF EN PREVENTIEF

ONTGEURT

MILIEUVRIENDELIJK

GAAT LANG MEE

HANDIGE TOEPASSING

 

Het zijn niet de motten zelf, maar de larven van de mot die de problemen veroorzaken. Nadat moedermot tussen de 60 en 200 eitjes heeft gelegd, komen na 14 dagen de larven uit. Deze ontwikkelen zich in 3 tot 6 maanden tot volwassen motten. Al die tijd smullen ze van die mooie ronde gaatje in Uw kleding. Eenmaal volwassen leven ze slechts enkele dagen om zich voort te planten.

 

Anti-mot preventie:

Cederhout bevat een kamferachtige etherische olie. De geur wordt door de mot als zeer onprettig ervaren, dit voorkomt dat de mot uw kast of lade uitkiest als restaurant voor haar kinderen. Dus voor een goede preventie plaatst men cederhouten blokjes tussen de kleding. Het rechthoekige blokje hout is voor in een lade of koffer. De hanger met cederhout is voor in de kast.  Vervang de blokjes na ongeveer een jaar of schuur ze licht op en besprenkel ze met wat druppels etherische ceder olie.

Wat als er al motten aanwezig zijn?

Druppel 5-10 druppels extra ceder olie op de anti-mot blokjes en laat de olie goed intrekken. Maak de kledingkast leeg en reinig deze grondig (ook met de stofzuiger vanwege de eitjes) De kleding buiten goed uitschudden zodat de larven en de eitjes eruit vallen. Gebruik eventueel een mattenklopper en laat de kleding goed luchten. Kleding kan ook worden verpakt in een plastic zak en minstens 24 uur in de diepvries worden geplaatst, dit doodt de larven ook. Plaats de motvrije kleding terug in de kast, nadat de ovale blokjes in de kast zijn aangebracht. Zorg ervoor dat de geïmpregneerde blokjes niet in aanraking komen met de kleding.

 

Milieu:

Anti-mot is een natuurlijk produkt en biologisch afbreekbaar. Elke boom wordt opnieuw geplant. Cederhout is ecologisch veel beter dan chemische motbestrijdingsmiddelen, die nogal stinken en erg milieubelastend zijn. Bovendien bevind de kledingkast zich vaak in het slaapvertrek, waardoor U zelf ook de giftige bestrijdingsmiddelen inademt.

« Terug naar alle weetjes